1 camera, 1 roll deel 1: Olympus Trip 35 – Kodacolor 200

‘1 camera, 1 roll’ is een serie waarin ik de resultaten laat zien waarbij ik foto’s heb gemaakt met een analoge camera in combinatie met een specifieke film. Voornamelijk zal dit 35mm film zijn met af een toe een uitstap naar een ander filmformaat. 35mm filmrolletjes hebben 24 of 32 belichtingen, maar omdat dit aan de ruime kant is laat ik alleen mijn persoonlijke favorieten zien.
Het leuke van analoog fotograferen is dat je vooraf niet weet of de foto’s gelukt zijn. Het resultaat zie je pas nadat het rolletje ontwikkeld is.
In deel 1 van deze serie trap ik af met een ingescand fotorolletje uit 2011 van een Olympus Trip 35 geladen met Kodacolor 200.

Olympus Trip 35, Kodak Kodacolor 200

Olympus Trip 35, Kodak Kodacolor 200 (en een pinguin).

In het jaar 2010 vond ik in kringloop De Kiekshop te Assen een Olympus Trip 35. Ik was razend benieuwd want op internet las ik dat deze kleine camera goede resultaten beloofd. Of ik het daar mee eens ben? Mijn eerste indrukken lees je hier. Lees verder

Amsterdam, 2018 | workshop straatfotografie Fokko Muller

Straatfotografie workshop door Fokko Muller

Amsterdam, 2018 | workshop straatfotografie Fokko Muller

Amsterdam, 2018

In mijn blog ‘algemene update van 17 mei‘ deed ik een aankondiging dat ik op zaterdag 19 mei in Amsterdam zou deelnemen aan een workshop straatfotografie onder leiding van Olympus ambassadeur Fokko Muller. Het leek mij een geschikte kans om mezelf uit te dagen en meer te leren over straatfotografie.
Want wat zijn goede tactieken om op straat voorzichtig en onopvallend te werk te gaan? Hoe benader je een persoon als je degene interessant vind voor een portret? Wat zijn goede technieken, instellingen van de camera, en welke lenzen etc etc etc? Lees verder

Amsterdam, 2017

Dagboek in beeld: Amsterdam

Amsterdam, 2017

Amsterdam, 2017

Het laatste weekend van november heb ik met mijn vriendin Amsterdam bezocht. Dat was fantastisch ondanks dat Amsterdam toch niet echt mijn stad is: het is mij namelijk veel te druk. Myrte is in Amsterdam opgegroeid en dan komt haar kennis van de stad toch weer mooi van pas! Ze wist ons beide langs leuke plekjes te leiden waar ik tot nu toe nog nooit eerder was geweest, zoals bijvoorbeeld het Olympische Stadion.
Lees verder

Serie: The Sky Outside My Apartment

Assen, 2017 | Sunrise

Assen, 2017 | Sunrise

De lucht gezien vanaf de 4e etage van mijn flatgebouw kan er behoorlijk indrukwekkend uitzien. Mooie patronen, wolkenpartijen, regenboog, zonsondergang, zonsopkomst of dreigende luchten. Op zulke momenten moet ik mijn camera erbij pakken en het moment vastleggen!

Dan ontdek je dat je meerdere van deze foto’s in het fotoarchief hebt staan en zo ontstaat er een nieuwe fotoserie: ‘The Sky Outside My Apartment’.

Naar de fotoserie: ‘The Sky Outside My Apartment’

Serie: Metromoments

Berlin, 2016 | Wittenbergplatz subwayDe metro is in Nederland geen alledaags vervoer, alleen in Amsterdam en Rotterdam heb je een metrostelsel. Tijdens mijn vakantie in Berlijn kwam ik met het fenomeen in aanraking. Inderdaad, een ‘fenomeen’ want ik vond het fascinerend om het reizen met de metro mee te kunnen maken. De Berliner neemt er gebruik van alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Ik hoop in de toekomst nog eens terug te kunnen naar Berlijn. Er valt daar nog genoeg te ontdekken.

Zie meer foto’s –>Metromenten 2016-recent

Olympus OM-D E-M5 MII

Olympus OM-D E-M5 MII – anderhalf jaar verder

Na veel wikken en wegen heb ik in april 2015 besloten om over te gaan tot aanschaf van de Olympus OM-D E-M5 Mark II. Naast mijn Pentax K3 wilde ik graag een kwalitatief en compact formaat camera erbij dat handig is om mee te nemen voor onderweg en op reis. Het bleek een fantastische camera te zijn: compact, het klassieke uiterlijk en fotokwaliteit. Ook heeft Olympus uitstekende lenzen in zijn assortiment. Anderhalf jaar verder heb ik toch besloten de E-M5II weer te gaan verkopen. Maar waarom, zou je denken als je er zo tevreden mee bent? In dit artikel lees je de hoogtepunten maar ook wat ik de nadelen van deze camera vind.

Lees verder