Archieven

Assen, 2017 | Sunrise

The Sky Outside My Apartment

“A View From the 4th Floor”

2012 – present

Mijn appartement bevind zich op 4 hoog, vanaf deze hoogte heb je een uitzicht op de horizon van Assen. Verschillende luchttaferelen trekken voorbij waarbij per minuut veranderingen plaatsvinden: een regenboog, een zonsondergang met een oranje of rode lucht, wolken of vliegtuigstrepen. Het zijn interessante schouwspellen waarbij je kunt wegdromen.

Berlin, 2016 | Wittenbergplatz subway

Metro momenten

De metro is in Nederland geen alledaags vervoer, alleen in Amsterdam en Rotterdam heb je een metrostelsel. Tijdens mijn vakantie in Berlijn kwam ik met het fenomeen in aanraking. Inderdaad, een ‘fenomeen’ want ik vond het fascinerend om het reizen met de metro mee te kunnen maken. De Berliner neemt er gebruik van alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Bovenaan de trap naar de stationshal komt de warme lucht van het metrostelsel je tegemoet. Elk station heeft een geheel eigen uitstraling en geur.
Wachten totdat de metro is gearriveerd mag je instappen. Eenmaal ingestapt en wanneer de metro begint te rijden word je opgeslokt door het zwarte gat. Sindsdien ben ik aan het dromen hoe het zal zijn wanneer Assen een ondergrondse metro zou hebben gehad. Ondergronds richting het TT Circuit, daarna door richting De Nieuwe Kolk om vervolgens de metro naar huis te pakken. Dat zou best tof zijn…toch?!

2016 – heden

Utrecht, 2014 | Mega Platen en cd Beurs

Mega Platen en CD Beurs Utrecht

Utrecht, 2014 | Mega Platen en cd BeursDe Mega Platen en CD beurs, het is de grootste muziekbeurs ter wereld. Twee keer per jaar (april en november) wordt deze beurs georganiseerd in de Jaarbeurs te Utrecht. Als muziekliefhebber en verzamelaar moet je hier toch wel minstens één keer in je leven een bezoek hebben gebracht. Zo was ik er ook in 2014 en dit keer met een fototoestel voor het maken van een fotoserie.

Onder het neuzen door heb ik mij ook gericht op de bezoekers van de beurs. De muziekfanaten zijn gefocust in hun zoektocht naar de hebbedingetjes of de parels die nog in de collectie mist. Potentiële LP’s worden van alle kanten geïnspecteerd op eventuele krasjes, de megafanaat doet dit natuurlijk met behulp van een zaklampje. LP’s vind je er variërend in prijs tussen de 0,50 cent tot 900,- euro of zelf hoger. Je vind het er allemaal, het is fascinerend om te zien.

Helaas werd mijn tas gedurende de middag steeds zwaarder (van de aankopen) en was het bijna niet meer te doen om beide taken te combineren. Dan zit de tas de camera in de weg en andersom. Gelukkig wist ik toch een kleine serie voor elkaar te krijgen.