Journal.

Over fotografie, avonturen, projecten, gedachten & hersenspinsels.

‘Camera & Roll’ deel 1: Olympus Trip 35 – Kodacolor 200

‘Camera & Roll’ is een serie waarin ik de resultaten laat zien waarbij ik foto’s heb gemaakt met een analoge camera in combinatie met een specifieke film. Voornamelijk zal dit 35mm film zijn met af een toe een uitstap naar een ander filmformaat. 35mm filmrolletjes hebben 24 of 32 belichtingen, maar omdat dit aan de ruime kant is laat ik alleen mijn persoonlijke favorieten zien.
Het leuke van analoog fotograferen is dat je vooraf niet weet of de foto’s gelukt zijn. Het resultaat zie je pas nadat het rolletje ontwikkeld is.
In deel 1 van deze serie trap ik af met een ingescand fotorolletje uit 2011 van een Olympus Trip 35 geladen met Kodacolor 200.

Olympus Trip 35, Kodak Kodacolor 200
Olympus Trip 35, Kodak Kodacolor 200 (en een pinguin).

In 2010 vond ik in kringloop De Kiekshop te Assen een Olympus Trip 35 voor maar €10,-. Ik was razend benieuwd want op internet las ik dat deze kleine camera goede resultaten beloofd. Of ik het daar mee eens ben? Mijn eerste indrukken lees je hier.

‘ 1 camera, 1 roll’ deel 1: Olympus Trip 35 – Kodacolor 200 (uit 2011)

De Olympus Trip 35 heeft een Zuiko lens met een vast brandpuntafstand van 40mm. Met vier voorkeuze focuszones van 1 meter tot oneindig is het een zeer gemakkelijk te bedienen camera.

Door het kleine formaat nodigde de camera uit tot experimenteren. Hij past in de jaszak waardoor de camera binnen handbereik is. Van dit eerste filmrolletje vind ik dat niet elke foto even geslaagd is. Dat kan er mee te maken hebben dat ik bij sommige onderwerpen niet het juiste focusprogramma heb ingesteld en dat daardoor een ander deel in de zoeker scherp is geworden of geheel onscherp. Zie hieronder de foto’s.

Assen, 2011 | Olympus Trip 35 | Kodacolor 200
Assen, 2011 | Olympus Trip 35 | Kodacolor 200

De volgende foto is gemaakt op het laatste stukje film waar niet het complete beeld van de zoeker op past. Zoals je ziet kan dit een lekker kunstzinnige foto opleveren.

Assen, 2011 | Olympus Trip 35 | Kodacolor 200
Assen, 2011 | Olympus Trip 35 | Kodacolor 200

Over het algemeen gezien ben ik tevreden met de eerste resultaten. De camera is inmiddels geladen met een nieuw rolletje. Misschien schrijf ik daarbij ook wel een minireview.

Jeroen, 2018


Gepubliceerd:

| Categorie:

door

Tags: