Hallo!

Groningen, 2017 | jeroen gotz

Hallo, ik ben Jeroen (1982) en ik houd ontzettend van fotograferen! Ik ben een dromer, denker en ik laat mij graag verwonderen.
Via deze website deel ik mijn verhaal.

In het alledaagse zit schoonheid verborgen, je moet het alleen willen zien. Daarin ben ik geïnspireerd door (straat)fotografen als onder andere William Eggleston en Martin Parr.
Ik houd van de geur van het bos, de zon die zijn goudgele licht door de bladeren laat schijnen. Schaduwen op de muur, voorwerpen, de straat, de lucht en wolken, momenten die in luttele seconden voorbij trekken. Overal haal ik inspiratie uit: de stad, dagelijkse leven, (foto)boeken, jaren 60/70/80 films, muziek of een documentaire en gevoelens van nostalgie.

Tijdens het lesblok ‘Film en Fotografie’ van de HBO opleiding Communicatiesystemen– Multimedia en Vormgeving realiseerde ik mij pas echt wat er mogelijk is op het gebied van fotografie (en film). Op school hebben we gefotografeerd met een analoge SLR van Nikon. En cool dat dit was! Al snel kocht ik van mijn spaarcenten in 2006 mijn eerste digitale spiegelreflexcamera, een Olympus E-500, om zelf aan de slag te kunnen gaan met experimenteren. Als kind heb ik mij wel eens afgevraagd hoe die onscherpe achtergronden nou kunnen ontstaan, want dit effect zag ik vrijwel nooit in de foto’s van mijn ouders. En nu weet ik het dus wel!

In het dagelijkse leven woon ik samen met mijn vriendin en op 7 januari 2021 is onze zoon geboren. Elke zaterdag ben ik Beverleiding bij de Johannes Post Groep. De Bevers is de kleutergroep binnen Scouting in de leeftijd van 5-7 jaar. Als leiding wil ik graag inzetten op samenwerken, avontuur en het openstaan en respecteren van elkaar.
Een andere plek waar ik als vrijwilliger werk is Plaats de Wereld in Vries. Hier houd ik mij bezig met productfotografie, de webshop en help ik mee in de (moes)tuin. Verder houd ik van muziek, kunst, lezen en speel ik gitaar.
Nu geniet ik volop van gitaarles maar in de nabije toekomst (2024/2025) heb ik mijzelf beloofd om keyboardlessen te nemen. Dit instrument wilde ik als kind graag leren bespelen. Ik had “blokfluitles voor het leren van noten” ouders… maar een blokfluit weigerde ik pertinent. Dus mocht ik op houtbewerking… (dat bleek absoluut niet mijn ding te zijn). Met de wijsheid die ik nu heb, kan er op een blokfluit ook andere muziek gespeeld worden dan dat ik toen gewend was. Maar toch… I like to play guitar instead!


Het alledaagse

Of zoals Eggleston het in het Engels ‘the mundane’ noemt. Kijk nu even van je beeldschermpje omhoog. Staar voor je uit of kijk naar buiten uit het raam. Wat zie je voor je? En blijven kijken! Adem rustig diep in en adem uit… Zie je een vorm, een gebouw, een voorwerp of gebeurd er iets op straat? Wat voel je? Is het mooi of lelijk? Maar, eigenlijk doen deze vragen er niet toe. Dit is namelijk ‘het alledaagse’.

Pak nu je camera. Denk na over de compositie en plaats het onderwerp zo in het kader, dat het voor een buitenstaander een interessant beeld wordt… adem in…en KLIK!


Gefotografeerd voor:

Mr. Knowhow | PAG Rally | KVT Assen | Johan Kuiper, Avondvierdaagse Assen | Natuur en Milieufederatie Drenthe | Plaats de Wereld


Vind mij ook op social media: