Paris bonjour! Road trippin 2019

De Eiffeltoren

Begin mei ging hetzelfde Berlijn gezelschap opnieuw opgepropt in een auto op reis. Nee, niet weer naar Berlijn… dit keer gingen we ‘road trippin’ naar Parijs. Het reisschema binnen de stad ging me veel te snel: Metro in, metro uit. Ik kon niet bijhouden in welke buurten we geweest zijn. In ieder geval hebben we veel gezien: Arc de Triomphe, Louvre, Eiffeltoren, Cimetière de Montmartre (waar zangeres Dalida ligt begraven) en de 8bit tegeltjeskunst van de kunstenaar Invader! Op de terugweg zijn we het centrum van Versailles ingereden om hier het megapaleis te zien. Naast het fotograferen van stadsgezichten poogde ik ook straatfotografie toe te passen.

Lees verder

‘Camera & Roll’ deel 2: Olympus OM10 – Fujicolor Superia X-TRA 400

In de serie ‘Camera & Roll’ laat ik de resultaten laat zien waarbij ik foto’s heb gemaakt met een analoge camera in combinatie met een specifieke film. Voornamelijk zal dit 35mm film zijn met af een toe een uitstap naar een ander filmformaat. 35mm filmrolletjes hebben 24 of 32 belichtingen aangezien dit aan de ruime kant is laat ik alleen mijn persoonlijke favorieten zien. In deel 2 de Olympus OM10 met een Fuji Superia X-TRA 400.

Lees verder

‘Camera & Roll’ deel 1: Olympus Trip 35 – Kodacolor 200

‘Camera & Roll’ is een serie waarin ik de resultaten laat zien waarbij ik foto’s heb gemaakt met een analoge camera in combinatie met een specifieke film. Voornamelijk zal dit 35mm film zijn met af een toe een uitstap naar een ander filmformaat. 35mm filmrolletjes hebben 24 of 32 belichtingen, maar omdat dit aan de ruime kant is laat ik alleen mijn persoonlijke favorieten zien.
Het leuke van analoog fotograferen is dat je vooraf niet weet of de foto’s gelukt zijn. Het resultaat zie je pas nadat het rolletje ontwikkeld is.
In deel 1 van deze serie trap ik af met een ingescand fotorolletje uit 2011 van een Olympus Trip 35 geladen met Kodacolor 200.

Olympus Trip 35, Kodak Kodacolor 200

Olympus Trip 35, Kodak Kodacolor 200 (en een pinguin).

In 2010 vond ik in kringloop De Kiekshop te Assen een Olympus Trip 35 voor maar €10,-. Ik was razend benieuwd want op internet las ik dat deze kleine camera goede resultaten beloofd. Of ik het daar mee eens ben? Mijn eerste indrukken lees je hier. Lees verder

Amsterdam, 2018 | workshop straatfotografie Fokko Muller

Straatfotografie workshop door Fokko Muller

Amsterdam, 2018 | workshop straatfotografie Fokko Muller

Amsterdam, 2018

In mijn blog ‘algemene update van 17 mei‘ deed ik een aankondiging dat ik op zaterdag 19 mei in Amsterdam zou deelnemen aan een workshop straatfotografie onder leiding van Olympus ambassadeur Fokko Muller. Het leek mij een geschikte kans om mezelf uit te dagen en meer te leren over straatfotografie.
Want wat zijn goede tactieken om op straat voorzichtig en onopvallend te werk te gaan? Hoe benader je een persoon als je degene interessant vind voor een portret? Wat zijn goede technieken, instellingen van de camera, en welke lenzen etc etc etc? Lees verder

Amsterdam, 2017

Dagboek in beeld: Amsterdam

Amsterdam, 2017

Amsterdam, 2017

Het laatste weekend van november heb ik met mijn vriendin Amsterdam bezocht. Dat was fantastisch ondanks dat Amsterdam toch niet echt mijn stad is: het is mij namelijk veel te druk. Myrte is in Amsterdam opgegroeid en dan komt haar kennis van de stad toch weer mooi van pas! Ze wist ons beide langs leuke plekjes te leiden waar ik tot nu toe nog nooit eerder was geweest, zoals bijvoorbeeld het Olympische Stadion.
Lees verder

Serie: The Sky Outside My Apartment

Assen, 2017 | Sunrise

Assen, 2017 | Sunrise

De lucht gezien vanaf de 4e etage van mijn flatgebouw kan er behoorlijk indrukwekkend uitzien. Mooie patronen, wolkenpartijen, regenboog, zonsondergang, zonsopkomst of dreigende luchten. Op zulke momenten moet ik mijn camera erbij pakken en het moment vastleggen!

Dan ontdek je dat je meerdere van deze foto’s in het fotoarchief hebt staan en zo ontstaat er een nieuwe fotoserie: ‘The Sky Outside My Apartment’.

Naar de fotoserie: ‘The Sky Outside My Apartment’