Journal

Wenskaart ‘Nacht in Mist’

Al een paar maanden loop ik rond met de gedachte om een foto van mij te laten afdrukken op een A6 formaat ansichtkaart. Ik had alleen nog twee vragen: 1. Welke foto moet dat worden? 2. En wat wil ik er dan mee doen?
Nadat ik antwoord kon geven op beide vragen liep ik nog steeds rond met twijfels. Wel doen of niet doen? Deed ik er wel goed aan?
Mijn foto met het gedicht ‘Nacht in Mist’ zou perfect zijn. De knoop heb ik doorgehakt, het is werkelijkheid geworden en de kaarten liggen naast mij op het bureau. En ik kan zeggen dat ik trots ben op het resultaat!

Lees “Wenskaart ‘Nacht in Mist’” verder

Paris bonjour! Road trippin 2019

De Eiffeltoren

Begin mei ging hetzelfde Berlijn gezelschap opnieuw opgepropt in een auto op reis. Nee, niet weer naar Berlijn… dit keer gingen we ‘road trippin’ naar Parijs. Het reisschema binnen de stad ging me veel te snel: Metro in, metro uit. Ik kon niet bijhouden in welke buurten we geweest zijn. In ieder geval hebben we veel gezien: Arc de Triomphe, Louvre, Eiffeltoren, Cimetière de Montmartre (waar zangeres Dalida ligt begraven) en de 8bit tegeltjeskunst van de kunstenaar Invader! Op de terugweg zijn we het centrum van Versailles ingereden om hier het megapaleis te zien. Naast het fotograferen van stadsgezichten poogde ik ook straatfotografie toe te passen.

Lees “Paris bonjour! Road trippin 2019” verder

‘Camera & Roll’ deel 2: Olympus OM10 – Fujicolor Superia X-TRA 400

In de serie ‘Camera & Roll’ laat ik de resultaten laat zien waarbij ik foto’s heb gemaakt met een analoge camera in combinatie met een specifieke film. Voornamelijk zal dit 35mm film zijn met af een toe een uitstap naar een ander filmformaat. 35mm filmrolletjes hebben 24 of 32 belichtingen aangezien dit aan de ruime kant is laat ik alleen mijn persoonlijke favorieten zien. In deel 2 de Olympus OM10 met een Fuji Superia X-TRA 400.

Lees “‘Camera & Roll’ deel 2: Olympus OM10 – Fujicolor Superia X-TRA 400” verder

Dagboek in beeld: Wijk aan Zee

Wijk aan Zee, 2018 | Seagul

Afgelopen weekend ging ik met Myrte en haar zus richting Wijk aan Zee om te genieten van het mooie weer. Ook kwam Sara met haar dochtertje Bente uit Noorwegen langs om te genieten. Zij blijven de hele week…ondergetekende moet werken met deze warmte…”klacht”. Lees “Dagboek in beeld: Wijk aan Zee” verder

‘Camera & Roll’ deel 1: Olympus Trip 35 – Kodacolor 200

‘Camera & Roll’ is een serie waarin ik de resultaten laat zien waarbij ik foto’s heb gemaakt met een analoge camera in combinatie met een specifieke film. Voornamelijk zal dit 35mm film zijn met af een toe een uitstap naar een ander filmformaat. 35mm filmrolletjes hebben 24 of 32 belichtingen, maar omdat dit aan de ruime kant is laat ik alleen mijn persoonlijke favorieten zien.
Het leuke van analoog fotograferen is dat je vooraf niet weet of de foto’s gelukt zijn. Het resultaat zie je pas nadat het rolletje ontwikkeld is.
In deel 1 van deze serie trap ik af met een ingescand fotorolletje uit 2011 van een Olympus Trip 35 geladen met Kodacolor 200.

Olympus Trip 35, Kodak Kodacolor 200
Olympus Trip 35, Kodak Kodacolor 200 (en een pinguin).

In 2010 vond ik in kringloop De Kiekshop te Assen een Olympus Trip 35 voor maar €10,-. Ik was razend benieuwd want op internet las ik dat deze kleine camera goede resultaten beloofd. Of ik het daar mee eens ben? Mijn eerste indrukken lees je hier. Lees “‘Camera & Roll’ deel 1: Olympus Trip 35 – Kodacolor 200” verder

Straatfotografie workshop door Fokko Muller

Amsterdam, 2018 | workshop straatfotografie Fokko Muller
Amsterdam, 2018

In mijn blog ‘algemene update van 17 mei‘ deed ik een aankondiging dat ik op zaterdag 19 mei in Amsterdam zou deelnemen aan een workshop straatfotografie onder leiding van Olympus ambassadeur Fokko Muller. Het leek mij een geschikte kans om mezelf uit te dagen en meer te leren over straatfotografie.
Want wat zijn goede tactieken om op straat voorzichtig en onopvallend te werk te gaan? Hoe benader je een persoon als je degene interessant vind voor een portret? Wat zijn goede technieken, instellingen van de camera, en welke lenzen etc etc etc? Lees “Straatfotografie workshop door Fokko Muller” verder

Algemene update: Fujifilm X-T2, fotografie en meer

De zon is inmiddels volop aan het schijnen en het is aangenaam warm. Er komt eindelijk wat puf en motivatie om ideeën tot leven te brengen. Ideeën zijn er genoeg, daarom wil ik komende periode wat vaker blogjes schrijven. Er moet alleen nog een start gevonden worden, want waar te beginnen met zoveel ideeën!?
Lees “Algemene update: Fujifilm X-T2, fotografie en meer” verder

Dagboek in beeld: Noorwegen

Voss, 2017 | Me & Myrte
Voss, 2017 | Me & Myrte

Inmiddels is het een jaar geleden dat ik met Myrte voor het eerst op vakantie naar Noorwegen ben geweest (28/01 – 03/02 ’17). Behalve dan op mijn Flickr profiel heb ik deze foto’s nog niet eerder gedeeld. Het wordt nu wel eens tijd… Bij deze dus een late foto update met veeeeel foto’s!

Lees “Dagboek in beeld: Noorwegen” verder

Dagboek in beeld: Amsterdam

Amsterdam, 2017
Amsterdam, 2017

Het laatste weekend van november heb ik met mijn vriendin Amsterdam bezocht. Dat was fantastisch ondanks dat Amsterdam toch niet echt mijn stad is: het is mij namelijk veel te druk. Myrte is in Amsterdam opgegroeid en dan komt haar kennis van de stad toch weer mooi van pas! Ze wist ons beide langs leuke plekjes te leiden waar ik tot nu toe nog nooit eerder was geweest, zoals bijvoorbeeld het Olympische Stadion.
Lees “Dagboek in beeld: Amsterdam” verder