Journal.

Over fotografie, avonturen, projecten, gedachten & hersenspinsels.

De Avondvierdaagse 2016 van Assen

Assen, 2016 | Avondvierdaagse

De Avondvierdaagse is een wandelevenement van vier dagen waar veel basisscholen en andere verenigingen aan deelnemen. Een week vooraf dat de Avondvierdaagse Assen van start zou gaan kreeg ik het verzoek van fotograaf Johan Kuiper of ik hem wilde assisteren met het fotograferen van dit jaarlijkse evenement. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen! Het zou om twee avonden gaan, maar helaas werd het door onvoorziene omstandigheden maar één avond.

De donderdagavond was het zover. Heb ik alles in de tas?  Groothoeklens, telelens, extra accu en flitser? Check! Met een gezonde spanning voor wat mij te wachten stond ging ik naar de startplaats aan Stadsbroek. Van Johan kreeg ik instructies en deze eerste avond zouden we samen foto’s gaan maken. Dit als voorbereiding op de tweede avond om dan volledig los te kunnen gaan om elk op een verschillend punt te gaan staan.

Assen, 2016 | Avondvierdaagse
Assen, 2016 | Avondvierdaagse

Het ging makkelijker dan ik had verwacht want de kinderen waren ontzettend enthousiast om op foto te mogen gaan, sommigen springen letterlijk voor de camera om te gaan poseren.
Helaas werd de intocht op vrijdagavond afgelast vanwege dreigend noodweer. Ik had mij erop verheugd om ook deze avond in beeld te mogen brengen. Ik kreeg ideeën om vele pretmomenten in beeld te brengen: enthousiaste ouders, het uitdelen van snoep en bloemen. Achteraf gezien had het gewoon door kunnen gaan, want het noodweer ging aan Assen voorbij. Al kan er begrip voor opbrengen dat panieksituaties zoals in 2015 zéér ongewenst zijn.
De weinige foto’s die ik heb kunnen maken zijn uiteindelijk toch geslaagd.

Zie hier de volledige serie: Avondvierdaagse Assen 2016


Gepubliceerd:

| Categorie:

door

Tags: