Journal.

Over fotografie, avonturen, projecten, gedachten & hersenspinsels.

Luchtfotografie met een drone

De Mavic 2 Pro

Balloërveld, 2018 | Myrte & me
Balloërveld, 2018 | Myrte & ik

Inmiddels ben ik ongeveer een klein jaar in het bezit van de Mavic 2 Pro. Een van de nieuwste drones van het merk DJI. Na veel informatie vergaren, nadenken, twijfelen, youtube filmpjes bekijken en nog eens nadenken en twijfelen ben ik over gegaan tot aanschaf.
Twijfels, want: waar mag je nog vliegen in het krappe Nederland? Wordt dit in de toekomst nog meer aan banden gelegd? Aangezien fotografie een hobby van mij is vind ik een drone een mooi verlengstuk. En ik kan leren filmen, in het verleden heb ik tijdens mijn HBO opleiding een blok film en fotografie gehad. En heb ik al eens filmpjes mogen maken voor Natuur en Milieufederatie Drenthe. Maar met een drone moet je ook nog leren vliegen. Heb ik wel de tijd om al mijn ambities waar te kunnen maken?

Ik werd geïnspireerd door de symmetrische natuur en landschapsfotografie vanuit vogelperspectief. Via Youtube en Instagram kanalen van bijvoorbeeld Peter McKinnen (tip!), Kevin Verresen en Drone Film Guide, Kaiman Wong (ex-DigitalRev) en de drone groep Nederland op Facebook heb ik veel informatie gehaald. Zo zijn er nog veel meer informatiebronnen te vinden.

In eerste instantie wilde ik de Mavic Air aanschaffen maar ik las op verschillende forums dat het signaal soms niet al te sterk is en weg kan vallen. Aangezien de Mavic 2 Pro over een sensor beschikt van hoge kwaliteit ben ik toch voor dit stuk gereedschap gegaan. Ohw…ohwww, wat vond ik het spannend om de eerste keer te gaan vliegen. Uiteindelijk viel het mij 100% mee, want de drone hing ondanks dat er wind stond zeer stabiel in de lucht. Nog steeds vind ik het spannend, maar het is net als met leren autorijden en fietsen, het went! Ook het fenomeen van omgekeerde hoogtevrees vind ik raar om te ervaren. Dat wanneer je naar de drone kijkt die hoog in de lucht hangt een soort hoogtevrees gevoel ervaart.

Balloërveld

Drentsche AA, Assen Oost

Bij Assen-Oost ligt het Van Den Muijzenbergpad, een mooi fietspad richting Balloo en Loon. Als je hier bekend bent en weet hoe het er een paar jaar geleden uit zag. Vanaf bovenaf kun je goed de verandering zien die de herinrichting van het gebied hebben gebracht. In 2012 zijn Drents Landschap en andere instanties gestart met het herinrichten van landsschapsgebieden zoals het ‘vroeger’ ooit was. Om het landschap aantrekkelijk te maken voor vogel- en vissoorten die zijn weggetrokken naar andere gebieden. De kronkelende beekjes zijn weer terug! En het verloop in vegetatie is prachtig om op foto’s vast te leggen.

Assen, 2019 | AA en Hunze
Assen, 2019 | Drentsche AA
Assen, 2019 | Drentsche AA
Zelfportret
Assen, 2019 | Drentsche AA
Zelfportret… nog maar één.

Iberenplas, Elp

Elp, 2019 | Iberenplas Boswachterij Grolloo
Elp, 2019 | Iberenplas Boswachterij Grolloo

Sellingen

Om te oefenen met woningfotografie kon ik oefenen bij mijn vriendin haar moeder in de tuin. Geen gebrek aan ruimte om te vliegen!

Sellingen, 2019
Sellingen, 2019
Sellingen, 2019

Notitie aan mezelf en anderen: Biedt aan geïnteresseerde mensen aan om een portretfoto te maken. Tijdens mijn tweede vliegsessie bij het Van Den Muijzenbergpad kwam een stel naar mij toe die nieuwsgierig waren naar mijn activiteiten. Ze waren benieuwd wat ik op mijn beeldscherm zie tijdens het vliegen. Als voorbeeld heb ik onderstaande testfoto gemaakt. Ik had kunnen aanbieden om van hun samen een foto te maken en deze na te sturen. Het is leuke marketing en een oefening die dwingt om jezelf te laten zien!

Assen, 2019 | Drentsche AA
Assen, 2019 | Drentsche AA

Jeroen, 2019


Gepubliceerd:

| Categorie:

door

Tags: