Journal.

Over fotografie, avonturen, projecten, gedachten & hersenspinsels.

Battery Grip Pentax K3 – Jupio JBG-P002 (D-BG5)

Battery grip Pentax JBG-P002, 2015
De Pentax K3 battery grip van Jupio, de JBG-P002 is een goedkoper variant van de Pentax D-BG5. Aangezien ik zelf een Pentax K3 body in bezit heb mocht ik van mijn werkgever deze battery grip uitproberen. En niets is mooier dan een medewerker die bij zijn werkgever mooie producten ziet. Deze positieve ervaring wil ik dus graag met de wereld delen!

Uiterlijk en accessoires

Battery grip Pentax JBG-P002, 2015Nadat ik de battery grip uit de verpakking haalde voelde het geheel robuust aan. Wat mij direct opviel is dat het design verrassend goed bij de camera past. De structuur van het materiaal en rubber verschilt namelijk nauwelijks met die van de Pentax K3 body. Dat maakt de camera en grip samen één geheel.

De grip heeft net zoals de camera aan de voor – en achterkant twee scrollwielen voor het instellen van de sluitertijd en het diafragma. Een aantal functieknoppen zijn aanwezig: AF HOLD, ISO instelling, belichtingscompensatie, AE-L. Mooi detail: Ook de zogenaamde Pentax ‘groene’ knop is aanwezig.
Er zijn twee sledes meegeleverd. Eén voor een D-LI90 Accu en de tweede is geschikt voor zes AA batterijen. In de D-LI90 accuslede is er ruimte bespaard gebleven voor het bewaren van een extra SD kaart.

De Pentax K3 battery grip van Jupio

Pentax K3, 2015 | JBG-P002

De battery grip wordt aan de Pentax K3 bevestigd doormiddel van de grote draaiknop. Eenmaal bevestigd ziet het er naadloos uit en lijkt het één geheel met de camera.

Het bevestigen van de slede gaat op dezelfde manier als de klep van de accu van de camera. Dus de kans is minimaal dat het slot van de slede zomaar open gaat. Toch had ik er af en toe moeite mee om het slot open en dicht te krijgen. Maar als het eenmaal dicht zit hoeft deze niet zo snel meer open, dat zou geen belemmering hoeven zijn.

Verder reageren de knoppen lekker en gaat het nemen van foto’s gemakkelijk. De grip voelt iets groter aan dan de cameragrip maar ligt lekker in de hand en is zeer geschikt voor personen met grote handen.

Prijs

Het voordeel van de Jupio battery grip is dat de prijs goedkoper ligt dan van het originele Pentax D-BG5 model. De prijs van de Jupio JBG-P002 battery grip loopt uiteen van ongeveer 69,- tot 103,- euro tegenover de 178- 520,- van het originele Pentax model.
Helaas heb ik geen vergelijkend materiaal om beide battery grips naast elkaar te kunnen leggen. Maar ik neem aan dat verschillen tussen beide niet heel groot zullen zijn.
Pentax K3, 2015 | JBG-P002

Top:

 • Sluit naadloos aan op de Pentax K3 body
 • Het design past bij de camera, de structuur van het plastic en rubber verschilt nauwelijks met die van de K3 body
 • Twee sledes meegeleverd: Eén voor 6 AA batterijen,  één slede voor een D-LI 90 accu
 • In de accuslede is er ruimte voor een extra SD kaart
 • Robuust
 • Goede grip
 • Mooie afwerking, het hanteren van de knoppen gaat prima
 • De Jupio BG-P002 is goedkoper dan de originele Pentax battery grip D-BG5.

Min:

 • De camera wordt er een stukje groter van
  (Dit is echter een persoonlijke keuze en niet echt een minpunt. Voor mijzelf is het een reden om juist geen battery grip aan te schaffen.)

Conclusie

Zou ik deze Jupio Pentax K3 battery grip aanraden? Jazeker! Als je op zoek bent naar extra power voor je camera en naar meer grip bij verticaal fotograferen dan kan ik de battery grip van Jupio van harte aanbevelen. Het zal de camera net wat extra hanteerbaar maken bij reportages, portretten en andere foto-opdrachten.

Te koop bij: Cameranu

Bron van richtprijzen op Tweakers.net:


Gepubliceerd:

| Categorie:

door

Tags: